OVER MIJ

Ik ben Carlijn (33 jaar), het gezicht achter Diëtist Zonder Dieet. Ik ben geboren en getogen op Goeree Overflakkee. Ik houd van wandelen, koken, lezen en lekker buiten zijn. Je mag me altijd wakker maken voor een pizza met veel kaas of een heerlijke pasta met een lekkere romige saus (en kaas natuurlijk!). Na heel wat jaartjes in Rotterdam te hebben gewoond woon ik ondertussen weer samen met mijn dochtertje Zoë en twee katten Luna en Pip in Sommelsdijk. Mijn praktijk zit gevestigd op Goeree Overflakkee in sportschool Dynamic Motion op het industrieterrein te Oude-Tonge. Naast de face-to-face consulten in de sportschool begeleid ik ook met veel plezier mensen online.  

WAAROM DE DIËTIST ZONDER DIEET?

Nadat ik in 2012 afstudeerde aan de Haagse Hogeschool ben ik direct mijn eigen diëtistenpraktijk gestart (toen nog Voedingsadviesbureau C. Appel). Vol enthousiasme ging ik aan de slag met het idee zoveel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van een gezond gewicht (BMI tussen 18,5 en 25)*.

De focus lag altijd op afvallen en diëten. Gaandeweg kwam ik erachter dat succesvol afvallen voor slechts een beperkt aantal mensen echt haalbaar is. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de lijnpogingen mislukt. Voor de overgrote meerderheid leidt de focus op afvallen daardoor tot een hoop frustratie, een verstoorde relatie met eten, een schommelend gewicht en vaak zelfs gewichtstoename.

Ik leerde dat gezondheid niet gelijk staat aan het getal op de weegschaal. Ik ben er voor de mensen die elk dieet ondertussen al een keer geprobeerd hebben. Ik ben er voor jou als je het diëten los wilt laten en je leven niet langer wilt laten beïnvloeden door wat je wel en niet mag eten.

*BMI is geen betrouwbare graadmeter voor iemands gezondheid. Iemand met een BMI van 22 kan bijvoorbeeld ongezonder zijn dan iemand met een BMI van 31.