DISCLAIMER RECEPTEN

Ik geloof in balans maar niet in perfectie. Deze boodschap draag ik ook uit in mijn recepten. Niet elke maaltijd bevat een perfecte verhouding voedingsstoffen. Het is echt geen ramp als je volkoren producten afwisselt met niet-volkoren producten of een keer wat minder groente of meer vet eet. Voel je vrij om zelf recepten naar wens aan te passen wanneer jij je daar beter voelt.

Portiegroottes

In mijn recepten ga ik uit van standaardportiegroottes, dat wil niet zeggen dat dit voor jou de juiste portiegrootte is. Luister ten alle tijden naar je eigen lijf. Misschien is het te weinig, misschien is het te veel. Voel je dus zeker niet bezwaard de hoeveelheden naar eigen wens aan te passen.

Calorieën

Ik kies ervoor de voedingswaarde niet uit te rekenen. Ik wil namelijk niet op die manier met eten bezig zijn en ik gun het jou ook niet op die manier met eten bezig te hoeven zijn. Dit is dan ook wat ik mensen in mijn trajecten leer. Als je om wat voor reden dan ook de calorieën wilt weten kun je die zelf uitrekenen met één van de vele beschikbare apps.