Afspraak maken | Diëtist Zonder Dieet
arrow_drop_up arrow_drop_down

EEN LEVEN ZONDER DIËTEN

Kun je het je voorstellen?

Jezelf alles ontzeggen leidt in veel gevallen juíst tot overeten. Diëten vervangen we door goed en genoeg eten, met daarnaast alle ruimte om te genieten van lekker eten.

Gewicht zegt lang niet alles als het gaat over gezondheid. Succes is dat wat je er zelf aan toekent. Succes kan ook betekenen: meer conditie, verbeterde bloedwaarden, meer energie, een betere relatie met eten etc. 

Leer luisteren naar de behoeften en signalen van je lichaam zodat je weer echt op jezelf kunt vertrouwen. Voordeel: nooit meer op dieet en vrij van vervelende schuldgevoelens.

Je lijf is graag in beweging. Dat betekent overigens niet dat je jezelf wekelijks met tegenzin naar een sportschool moet slepen. Beweging mag ook leuk en ontspannen zijn. 

De lat hoog leggen kunnen de meesten maar al te goed. Ik help je met het stellen van realistische doelen zodat je op een ontspannen manier kunt werken aan een gezonde relatie met eten en het creëren van gezonde gewoontes. Gewoontes die je ook op de lange termijn vol kunt houden.

TARIEVEN

Consult per kwartier € 16,-

In de praktijk is hiervan afgeleid:

- 1e consult (5 x 15 minuten) € 80,-

- 2e consult (2 x 15 minuten) € 32,-

- lang vervolgconsult (3 x 15 minuten) € 48,-

- kort vervolgconsult (1 x 15 minuten) € 16,-

- toeslag voor huisbezoek € 20,-

- niet (tijdig)* afgezegde afspraken per kwartier € 16,-

*Minimaal 24 uur van te voren.


VERGOEDINGEN

Vanuit je basispakket krijg je standaard 3 uur dieetadvies vergoed (€187).* Dit geldt voor iedereen. 3 uur dieetadvies staat gelijk aan ongeveer 4 consulten (inclusief intakegesprek). Afhankelijk van een eventuele aanvullende verzekering heb je recht op extra vergoeding.

*Wordt eerst verrekend met het verplichte eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar hoeft geen eigen risico betaald te worden.

KETENZORG

Ben je bekend met diabetes type 2, verhoogd cholesterol (incl. medicatie), hoge bloeddruk en/of COPD en kom je hier regelmatig voor op controle bij de praktijkondersteuner of huisarts? Mogelijk heb je kans op vergoeding vanuit de ketenzorg. Dit betekent dat je geen eigen risico hoeft te betalen en dat je recht heb op meer vergoeding dan de standaard 3 uur vanuit het basispakket.

OPENINGSTIJDEN

Maandag: 14:00 - 21:00 uur

Woensdag: 08:30 - 18:00 uur

Vrijdag: 08:30 - 14:00 uur

Mijn praktijk zit gevestigd in sportschool Dynamic Motion
te Oude-Tonge (tramweg 25).


ONLINE

Middels videogesprekken kan ik je ook online begeleiden. Ideaal wanneer je niet in de buurt van Oude-Tonge woont.

Ik gebruik voor deze videogesprekken het programma Google Meet. Een makkelijk programma waarvoor jij niets hoeft te downloaden en geen account voor aan hoeft te maken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Veelgestelde vragen:

1. Ik wil afvallen. Kun je me helpen?

Met het aanpassen van je gewoontes bestaat er mogelijk een kans dat je af gaat vallen. Houd er wel rekening mee dat elk lichaam anders is. Ik geloof dan ook niet in een zelfbedacht streefgewicht. Ik geloof dat je natuurlijke gewicht uiteindelijk het gewicht is dat je zonder restrictie en obsessie vast kunt houden. Of je daadwerkelijk af gaat vallen is afhankelijk van je huidige situatie. Daarnaast kunnen bepaalde factoren zoals ziekte, medicijngebruik, dieetverleden en hormonen er voor zorgen dat je niet of moeilijk afvalt. 

2. Je relatie met eten verbeteren... Hoe ziet dat eruit?
Veel mensen met een dieetverleden herkennen de afwisselende periodes van restrictie om vervolgens geen rem meer te lijken hebben. Mogelijk ben je bekend met het tellen van calorieën, het uitsluiten van bepaalde voedingsgroepen zoals koolhydraten, het krampachtig vermijden van alles waar suiker aan toegevoegd is, alles dat je eet beoordelen met goed en slecht, het vermijden van sociale gelegenheden waar gegeten wordt, onzekerheid door alle tegenstrijdige berichten in de media. Kortom, een hoop stress en obsessieve gedachten rondom eten. Werken aan je relatie met eten betekent dat we stap voor stap al deze dieetgewoontes onder de loep nemen zodat je deze langzaamaan los kunt gaan laten. Ik leer je hoe je weer in contact komt met je lichaam zodat je geen dieetgewoontes meer nodig hebt om te bepalen wat, wanneer en hoeveel je moet eten. Ik geef je het vertrouwen in jezelf terug zodat je altijd weer op jezelf terug kunt vallen (in plaats van op wéér een nieuw dieet). 

3. Ik ben doorverwezen door mijn huisarts/specialist, kan ik dan ook bij jou terecht?
Jazeker. Als diëtist kan ik je zowel helpen bij vragen omtrent voeding & gezondheid als voeding & ziekte. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen met Diabetes Mellitus typ 2, hart- en vaatziekten, ondervoeding/ongewenst gewichtsverlies en Prikkelbare Darm Syndroom (PDS - ook in combinatie met het FODMaP-dieet). 

Cookie verklaring