THE SCIENCE OF SELF CONTROL 

Menno Henselmans

Wil jij eindelijk écht je doelen halen, zonder dat je constant moet leunen op wilskracht of discipline?
In dit boek ontdek je 53 wetenschappelijk onderbouwde strategieën die laten zien waarom sommigen hun plannen wél waarmaken en anderen blijven dromen.

Je leert hoe je je productiviteit kunt vergroten met dezelfde kennis die topsporters en andere toppresteerders gebruiken. En je krijgt praktische tips om je gezondheids- en fitnessdoelen eindelijk te behalen met simpele stappen die verrassend groot resultaat opleveren.

Een aanrader voor iedereen die slimmer wil werken aan zijn doelen!

VOEDING IS GEEN MEDICIJN - Dr. Joshua Wolrich

Het boek dat iedereen wakker moet schudden over waarom diëten niet werken, waarom je gezondheid niet kunt afmeten aan gewicht en waarom we alles moeten kunnen blijven eten.

Maken koolhydraten je dik?
Kan het ketodieet je psychische aandoeningen genezen?
Zijn eieren net zo slecht voor je als roken?

Nee, nee, en absoluut niet. Dit valt allemaal onder wat Joshua Wolrich ‘nutribullshit’ noemt, en het is zijn missie om deze misverstanden uit de wereld te helpen. In Voeding is geen medicijn baant hij zich een weg door voedingswetenschap (de goede en slechte) om bepaalde mythes te ontkrachten die veel van ons zonder twijfel voor waar hebben aangenomen. Als je je ooit hebt afgevraagd of je suiker zou moeten laten staan, intermittent fasting zou moeten proberen, een sapkuur zou moeten doen, of als je al dieet na dieet hebt gevolgd (die allemaal niet werkten), dan is dit boek voor jou.

INTUÏTIEF ETEN - vertaling door I'm a Foodie

De officiële Nederlandse vertaling van het Engelstalige boek Intuitive Eating.

INTUITIVE EATING - Evelyn Tribole & Elise Resch

Since it was first published in 1995, Intuitive Eating has become the go-to book on rebuilding a healthy body image and making peace with food. It shows us that the problem is not us; it's that dieting, with its emphasis on rules and regulations, has stopped us from listening to our bodies. Written by Evelyn Tribole, M.S., R.D., and Elyse Resch - two prominent nutritionists who are the originators of this movement - Intuitive Eating: 4th Edition will teach you: * How to reject diet mentality forever * How to find satisfaction in your eating * How to feel your feelings with kindess * How to honor hunger and feel fullness * How to follow the ten principles of Intuitive Eating * How to achieve a new and safe relationship with food and, ultimately, your body * How to raise an intuitive eater.

INTUÏTIEF ETEN - WERKBOEK 
vertaling door I'm a Foodie

De officiële Nederlandse vertaling van het Intuitive Eating werkboek.

INTUÏTIEF ETEN VOOR ELKE DAG - I'm a Foodie

Dit boek met dagelijkse oefeningen en inspiraties is je bondgenoot en troost in een wereld die is doordrenkt van de dieetcultuur. Het begeleidt je, verheldert en moedigt je aan op je weg naar IE.

EET ALS EEN EXPERT - I'm a Foodie

Door de vele verschillende visies over voeding weten veel mensen niet meer wat gezond is. Is brood gezond? Kun je fruit beter eten dan drinken? Is een ontbijt belangrijk? Hoeveel koppen koffie mag je per dag drinken? Is lightfrisdrank gezond? En hoe zit het met alcohol? Is wijn nu wel of niet goed voor het hart? Deze en veel meer vragen worden in het boek duidelijk beantwoord. De informatie is gebaseerd op goed wetenschappelijk onderzoek en up-to-date. In het boek staan dan ook ruim 380 referenties voor de geïnteresseerden.

EET ALS EEN ATLEET - I'm a Foodie

Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om het maximale uit je sportprestaties te halen? Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na je training of wedstrijd. In Eet als een atleet scheiden drie experts de zin van onzin en vertalen zij op toegankelijke wijze de wetenschap naar de praktijk, inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu's. Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Eet als een atleet is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Welke sport je beoefent, hoe vaak je dat precies doet en welke leeftijd je hebt, maakt daarbij niet uit.

EET ALS EEN EXPERT / PARTY TIME - I'm a Foodie

Het 5-jarig jubileum van I’m a Foodie wordt gevierd met Eet als een expert – Party Time! Eet als een expert – Party Time bevat de favoriete party recepten van de schrijfsters en hun collega diëtisten uit Nederland en België, in de thema’s Plant Based, Easy Peasy, 1001 Nacht en All Day Brunch. Alle recepten voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding. Je hoeft dus niet te wachten tot een feestje, je kunt er iedere dag van genieten! Wat denk je bijvoorbeeld van taart of muffins als ontbijt? Of springrolls als tussendoortje!

VET BELANGRIJK - Mariëtte Boon & Liesbeth van Rossum

Vet is een cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. Hoewel je zonder vetweefsel niet zou kunnen leven, bestaan er over dit orgaan – ja, vet is een orgaan – veel vooroordelen. Overgewicht en obesitas vormen wereldwijd een groot probleem, maar in tegenstelling tot wat menigeen denkt zijn te veel eten en te weinig bewegen lang niet de enige oorzaken daarvan. De werking van ons vet is vele malen complexer. In dit verhelderende en onderhoudende boek behandelen dr. Mariëtte Boon en prof. dr. Liesbeth van Rossum de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht en brengen ze de vele factoren in kaart die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verborgen dikmakers.

DE MOED VAN IMPERFECTIE - Brené Brown

In De moed van imperfectie moedigt Brené op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. 'We horen er namelijk pas echt bij wanneer we ons authentieke, imperfecte zelf aan de wereld laten zien.'