Gerookte zalm salade met krieltjes, groene asperge en honing-mosterddressing

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken. 

Ingrediënten (per persoon):

- 75 gram gerookte zalm
- 2 flinke handen gemengde sla
- 100 gram krieltjes
- 50 gram aspergetips
- verse dille

Ingrediënten voor de dressing (meerdere porties):

- 100 ml koolzaadolie
- sjalotje, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels appelazijn
- 1-2 eetlepels mosterd
- honing naar smaak

Bereiding:

- Breng een pan water met zout aan de kook en kook de krieltjes (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 10 minuutjes gaar. Halveer de krieltjes eventueel indien ze wat groter zijn.

- Halveer ondertussen de aspergetips en kook deze de laatste 2 minuten met de krieltjes mee. Giet daarna af en laat even afkoelen.

- Meng voor de dressing de mosterd met de azijn en honing en voeg al roerende de olie toe. Zodra het geheel glad is voeg je het fijngesnipperde sjalotje toe.

- Verdeel de sla, zalm, krieltjes en asperges over een bord en voeg naar smaak verse dille en de hoeveelheid dressing naar wens toe. Het recept voor de dressing is voor meerdere porties.

Eet smakelijk!

PS: Voel je niet bezwaard om dressing uit de supermarkt te gebruiken. Dit doe ik 9 van de 10 keer ook. Ik wil je zeker niet de illusie geven dat ik altijd mijn eigen dressing maak. ;-) 

Reactie plaatsen