Wrap met kipshoarma
Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.
Ingrediënten (per persoon):
- 1 (meergranen)wrap
- kipshoarma (ongeveer 100 gram)
- klein uitje, gesnipperd
- halve paprika, in kleine blokjes
- sla naar keuze
- knoflooksaus of mayonaise
- peper en zout
- olie
Bereiding:
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui kort aan. Voeg vervolgens de shoarma en de paprika toe. Bak minimaal 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Wraps kun je zowel warm als koud eten. Ik vind het persoonlijk lekkerder om de wrap even aan weerszijden kort te verhitten in een koekenpan. Niet te lang want dan kun je de wrap niet meer opvouwen zonder dat hij breekt. ;-)
- Smeer het midden van de wrap in met knoflooksaus, mayonaise of een saladedressing naar keuze.
- Voeg hier een flinke hand sla aan toe en zodra de shoarma gaar is voeg je dit erbij.
- Zorg ervoor dat je de onder kant van de wrap niet belegd. Het onderste deel vouw je namelijk als eerste naar boven om daarna de zijkanten naar binnen te vouwen.
Eet smakelijk!
Marja Vervloet
op 19 Feb 2019