Havermout met verse aardbeien
Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.
Ingrediënten (per persoon):
- 50 gram havermout
- 200-250 ml (plantaardige) melk naar keuze
- 3 aardbeien
- optioneel: kaneel, chiazaad, zonnebloem- en pompoenpitten, suiker, honing, agavesiroop etc.
Bereiding:
Kook de melk en havermout voor ongeveer 5 minuutjes op laag vuur. Blijf regelmatig roeren. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Zelf breng ik de havermoutpap altijd op smaak met een theelepel kaneel en een beetje agavesiroop. Als de havermout klaar is doe je het in een kom en garneer je het af met de aardbeien en eventueel met wat noten en zaden. Of je kwakt het gewoon op een bord en roert alles lekker door elkaar (maar dat zag er voor de foto niet zo tof uit haha).
Eet smakelijk!
PS: Je hoeft dit recept natuurlijk in geen enkel opzicht aan te houden. ;-) Gooi lekker het fruit erdoor dat je lekker vindt en doe er wel of geen zaadjes en pitjes in. Het is jouw feestje.