Oven wentelteefjes met yoghurt en fruit

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.


Ingrediënten (ongeveer 6 stuks):

- 2 eieren
- 175 ml melk naar keuze
- 6 volkoren boterhammen
- zoetmiddel (bijv. suiker, honing, agavesiroop, zoetstof)
- 6 eetlepels Griekse yoghurt of kwark
- vers fruit naar keuze
- optioneel: kaneel

Zo maak je het:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een diep bord en klop de eieren hierin los. Voeg de melk, het zoetmiddel naar keuze (paar eetlepels) en eventueel de kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
- Snijd de boterhammen doormidden en haal deze stuk voor stuk door het eimengsel heen.
- Vet een muffinblik goed in en bekleed met de sneetjes brood. Gebruik de ene helft voor de bodem en de andere helft voor de zijkanten. Druk alles goed aan zodat de cupjes ook aan elkaar blijven zodra ze gaar zijn. Ik vond het zelf fijn om de korsten er zo veel mogelijk af te snijden.
- Zet het muffinblik voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.
- Zodra de cups gaar zijn laat je ze even rusten. Na afkoelen kun je ze vullen met yoghurt naar keuze. Ik gebruikte Griekse yoghurt gemengd met frambozenskyr van Lidl.
- Maak af met plakjes fruit naar keuze.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen