Italiaanse gehaktballen in tomatensaus
Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.
Ingrediënten (10-12 gehaktballen):
- 500 gram gehakt naar keuze (runder-, half-om-half of kipgehakt)
- 2 handjes paneermeel
- 1 ei
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Mediterraanse/Italiaanse kruidenmix
- peper en zout
- optioneel: verse kruiden, bijv. basilicum en tijm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel en breng goed op smaak met peper, zout en de Mediterraanse kruiden. Is het gehakt nog te nat? Voeg dan meer paneermeel toe. Rol zo'n 10-12 ballen van het gehakt, ongeveer ter grootte van een groot ei.
- Verhit op hoog vuur een scheut olie in een pan en als de olie goed heet is schroei je de gehaktballen aan alle kanten dicht.
- Zodra de gehaktballen aan alle kanten goudbruin zijn voeg je het blik tomatenblokjes toe, ook hier voeg je peper, zout en de Mediterraanse kruidenmix aan toe. Ik voegde zelf nog een scheut kookroom toe omdat ik dat gewoon lekkerder vind. Dit kun je ook laten.
- Snijd de (buffel)mozzarella in kleine stukken.
- Zodra de tomatensaus goed heet is giet je alles in een ovenschaal. Verspreid de gehaktballen mooi evenredig aan elkaar en daartussen stop je de stukjes (buffel)mozzarella.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven.
- Om het geheel af te maken kun je nog wat verse kruiden gebruiken om te garneren.
Serveertip: lekker met gegrilde groende asperges en een stokbroodje met je favoriete smeersels. Vergeet je brood niet in de saus te dippen. ;-)
Eet smakelijk!
Jolanda Heezen
op 10 Apr 2019