Zoete omelet
Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.
Ingrediënten (per persoon):
- 1 (rijpe) banaan
- 2 eieren
- theelepel kaneel
- pecannoten
- chocolade
Zo maak je het:
- Prak de banaan met behulp van een vork zo fijn mogelijk - denk aan babyvoeding. ;-)
- Kluts vervolgens de eieren en meng dit samen met de kaneel met de banaan (zo glad mogelijk). Je kunt ook een keukenmachine gebruiken om de banaan met de eieren te mengen.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de omelet op niet al te hoog vuur gaar. Als de bovenkant - net als met een pannenkoek - droog gebakken is draai je de omelet om en bak je de andere kant nog even kort. Bak aan weerszijden goudbruin.
- Hak ondertussen de noten en chocolade fijn met een groot mes. Ik gebruikte ongeveer 15 gram pecannoten en één blokje chocolade. Als de omelet gaar is gebruik je dit fijngehakte mengsel als topping (zie foto).
Eet smakelijk!