Parelcouscoussalade met spelt, groene groentes en saladeblokjes

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken. couscoussalade met kikkererwten en groene groentes

Ingrediënten (ongeveer 4 porties):

- 150 gram parelcouscous
- 150 gram spelt
- blikje kikkererwten
- bakje groene aspergetips
- diepvriesdoperwten
- baby spinazie
- saladeblokjes (witte kaas)
- saladedressing naar keuze

Zo maak je het:

- Kook de parelcouscous en spelt samen ongeveer 10 minuten (of anders als dit op de verpakking aangegeven staat). Voor wat extra smaak voeg ik een bouillonblokje toe aan het kookwater.

- Breng ondertussen nog een pannetje met water aan de kook en halveer de aspergetips. Deze kook je in ongeveer 2 minuutjes beetgaar en spoel je daarna af met koud water.

- Verhit een scheut olie in een pan en spoel ondertussen de kikkererwten net zo lang onder koud water af tot je geen belletjes meer ziet. Bak deze een aantal minuutjes op middelhoog vuur en breng op smaak met je favoriete kruiden (ik gebruikte peper, Aromat en gemalen komijnzaad - ik doe meestal maar wat). Voeg vervolgens zoveel doperwten als je wilt en de aspergetips toe en bak deze mee tot alles goed warm is.

- Vervolgens roer je de parelcouscous met spelt er door. Hier heb ik nog een scheut sesamolie aan toegevoegd, deze geeft het geheel een heerlijk nootachtige smaak.

- Tot slot voeg je hier de babyspinazie aan toe, zoveel als je wilt. Ik heb twee handjes spinazie toegevoegd.

- Top af met de saladeblokjes en saladedressing naar keuze (ik koos een yoghurtdressing op basis van bieslook en peterselie).

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen