Parelcouscous met kikkererwten, spelt, paprika, courgette, olijven en witte kaas

Parelcouscous met kikkererwten, spelt, paprika, courgette, olijven en witte kaas

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken. 

Ingrediënten (2 personen):

- 100 gram parelcouscous
- 50 gram spelt
- blikje kikkererwten (200 gram)
- 1 zoete puntpaprika
- 1 courgette
- saladeblokjes (witte kaas)
- zwarte olijven (in plakjes)
- olijfolie
- naturel saladedressing

Zo maak je het:

- Kook de parelcouscous en spelt samen ongeveer 10 minuten (of anders als dit op de verpakking aangegeven staat). Voor wat extra smaak voeg ik meestal een bouillonblokje toe aan het kookwater.

- Spoel ondertussen de kikkererwten onder de kraan af tot er geen schuim meer af komt en laat ze vervolgens even goed uitlekken.

- Snijd de paprika in reepjes en de courgette in blokjes. Verhit ondertussen een scheut (olijf)olie in een koekenpan en bak de paprika en courgette ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en verwarm nogmaals 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat kruiden naar keuze (bijv. knoflookpoeder).

- Zet het vuur uit en roer vervolgens de parelcouscous met spelt er door. Hier kun je naar smaak ook de saladeblokjes en zwarte olijven aan toevoegen. Gebruik zoveel als je zelf wilt.

- Voeg naar smaak nog wat naturel saladedressing toe. Dit is zeker geen must maar ik vind het een lekker frisse smaak geven. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen