Page content

Mac and cheese 2.0

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.

Onlangs maakte ik deze heerlijke mac and cheese 2.0 die toch aan al je verwachtingen voldoet. De volkoren macaroni en verstopte groente maken van deze versie een vezelrijke en voedzame variant.

Ingrediënten (4-6 personen):

– 200 gram volkoren macaroni
– 300 gram wortel of pompoen
– 1 grote ui
– 150 ml volle melk
– 100 ml groentebouillon
– zakje geraspte kaas (175 gram)
– peper en zout
– olijfolie
– verse kruiden voor de garnering (bijv. peterselie of basilicum)

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng ondertussen twee pannen water met zout aan de kook voor de pasta en wortel. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking (meestal 8-10 minuten).
– Snijd dunne halve ringen van de ui > je snijdt de ui door midden en daar snijd je reepjes van. Verhit een lepel olie in een pan en bak de ui op laag vuur in ongeveer 15 minuten goudbruin. Blijf regelmatig roeren zodat de ui niet te hard gaat bakken.
– Rasp de wortel en snijd in stukjes, kook vervolgens gaar in ongeveer 8 minuten. Verhit ondertussen de bouillon. Ik maakte 250 ml bouillon van één blokje. Ik gebruikte uiteindelijk ongeveer de helft van de bouillon.
– Als de wortel en ui klaar zijn dan voeg je deze samen in een kom of maatbeker. Voeg hier de melk en bouillon aan toe. Maak hier met behulp van een staafmixer (of blender) een glad geheel van. Breng op smaak met peper en zout. Als het geheel te dik voeg dan melk of bouillon toe.
– Verhit het wortel-ui mengsel nog even in een steelpannetje en voeg hier al roerende de kaas door tot deze is gesmolten. Bewaar ongeveer een kwart van de kaas voor de garnering. Als je de saus te dun vindt kun je er bijvoorbeeld een beetje allesbinder aan toevoegen.
– Meng de macaroni door het mengsel en stort het geheel in een goed ingevette ovenschaal en top af met de geraspte kaas. Zet voor ongeveer 12-15 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.
– Garneer naar behoefte met verse kruiden zoals peterselie of basilicum. Voila, je mac and cheese 2.0 is klaar.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer met een frisse salade of een portie gegrilde groentes.

Comment Section

0 reacties op “Mac and cheese 2.0

Plaats een reactie


*