Pastaschotel met gehaktballetjes, gegrilde paprika en buffelmozzarella

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken. 

Ingrediënten (ongeveer 4 personen):

- 250 gram pasta (bijv. grote schelpjes, penne etc.)
- 300 gram gehakt naar keuze (kip, rund, half-om-half)
- 1 ei
- paneermeel
- 2 zoete puntpaprika's
- tomatenblokjes (bijv. Heinz Tomato blokjes)
- bakje mini (buffel)mozzarella bolletjes
- geraspte kaas/mozzarella
- gedroogde Italiaanse kruidenmix
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum

Bereiding:

- Meng het gehakt met het ei en ongeveer een koffiekopje paneermeel. Breng op smaak met peper, zout en de gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg meer paneermeel toe als het gehakt nog te nat is. Draai kleine balletjes van het gehakt en laat ongeveer een half uur tot uurtje rusten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Laat een grillpan goed heet worden. Halveer ondertussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Smeer de paprika's in met een beetje olie. Grill de paprika's aan beide kanten tot je mooie grillstrepen ziet. Snijd de paprika's vervolgens in kleine reepjes.


Tip: zet iets zwaars (zoals een ovenschotel) op de paprika zodat 
de gehele paprika daadwerkelijk gegrild wordt. 


- Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie aan alle kanten goed aan. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en de gegrilde paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Ik heb zelf nog zo'n 100ml kookroom toegevoegd omdat ik de pastasaus dan lekkerder vind. Dit is geen must. Voeg als laatst de pasta toe en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met extra zout, peper en kruiden.
- Vet een ovenschaal in en stort het pastamengsel erin. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel deze over de pasta. Tot slot kun je het geheel afdekken met een hoeveelheid geraspte kaas naar wens.
- Zet de ovenschotel zo'n 15-20 minuutjes in de oven tot de kaas mooi goudbruin is. Snijd zo'n 15 blaadjes basilicum tot kleine reepjes en gebruik dit als garnering zodra je de schotel uit de oven hebt gehaald. Tip: leg alle blaadjes op elkaar, rol op als een sigaar en snijd hier reepjes van.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer met een frisse salade of een extra portie gegrilde groente.

Reactie plaatsen