Gele linzensoep met kerrie en kokos
Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.
Ingrediënten (ongeveer 6 porties):
- 250 gram gele linzen (gedroogd)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1000 ml (kippen)bouillon
- 200 ml kokosmelk (ongezoet)
- kerrie, 3 theelepels
- peper en zout
- olie
Bereiding:
- Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan. Voeg daarna de kerriepoeder toe en bak kort even mee.
- Spoel de linzen af onder de kraan en voeg samen met de bouillon en kokosmelk toe aan de ui en knoflook. Laat het geheel zo'n 20 minuutjes zachtjes koken.
- Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Gebruik ter garnering eventueel nog wat fijngehakte kruiden zoals koriander en verdeel met behulp van een eetlepel wat kokosmelk over de soep.
Eet smakelijk!