Gele linzensoep met kokos en kerrie

Gele linzensoep met kerrie en kokos

19 oktober 2022

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.

Ingrediënten (ongeveer 6 porties):

- 250 gram gele linzen (gedroogd)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1000 ml (kippen)bouillon
- 200 ml kokosmelk (ongezoet)
- kerrie, 3 theelepels
- peper en zout
- olie

Bereiding:

- Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan. Voeg daarna de kerriepoeder toe en bak kort even mee.

- Spoel de linzen af onder de kraan en voeg samen met de bouillon en kokosmelk toe aan de ui en knoflook. Laat het geheel zo'n 20 minuutjes zachtjes koken. 

- Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

- Gebruik ter garnering eventueel nog wat fijngehakte kruiden zoals koriander en verdeel met behulp van een eetlepel wat kokosmelk over de soep.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen