Tomaat-paprikasoep met basilicum

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken. 

Ingrediënten (ongeveer 4 personen):


- 4 zoete puntpaprika's
- 500 gram tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 500 ml groentebouillon
- scheut kookroom
- verse basilicum
- peper en zout
- olie

Bereiding:


- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan.
- Was ondertussen de paprika en tomaat en verwijder van beiden de zaadlijsten en snijd in gelijke stukken.
- Voeg de paprika en tomaat bij de ui en knoflook en bak dit zo'n 5 minuutjes op middelhoog vuur. Breng het geheel goed op smaak met peper, zout en eventueel wat mediterraanse kruiden.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 5-10 minuten zachtjes doorkoken.
- Wanneer de groentes lekker zacht zijn voeg je een scheut kookroom toe (ik gebruikte denk ik zo'n 125 ml) . Pureer het geheel daarna glad met behulp van een staafmixer. Pas op voor hete spetters!
- Schep de soep in een kom en garneer met verse basilicum.

Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down