- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan. - Was ondertussen de paprika en tomaat en verwijder van beiden de zaadlijsten en snijd in gelijke stukken. - Voeg de paprika en tomaat bij de ui en knoflook en bak dit zo'n 5 minuutjes op middelhoog vuur. Breng het geheel goed op smaak met peper, zout en eventueel wat mediterraanse kruiden. - Voeg de bouillon toe en laat het geheel zo’n 5-10 minuten zachtjes doorkoken. - Wanneer de groentes lekker zacht zijn voeg je een scheut kookroom toe (ik gebruikte denk ik zo'n 125 ml) . Pureer het geheel daarna glad met behulp van een staafmixer. Pas op voor hete spetters! - Schep de soep in een kom en garneer met verse basilicum.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Cookie verklaring
Om jou de meest waardevolle en optimale ervaring op deze website te geven gebruiken wij cookies.
meer informatie