Wortel-pompoensoep

Klik hier voor uitleg over mijn portiegroottes, productkeuzes en waarom ik geen voedingswaarde (o.a. calorieën) bereken.

Ingrediënten (4-6 personen):

- 400 gram wortel
- 400 gram pompoen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- stukje gember
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml kokosmelk (ongezoet)
- peper en zout
- olie

Garnering (optioneel):

- kokosmelk
- peterselie
- pompoenpitten

Bereiding:

- Verhit een flinke scheut olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan.

- Maak ondertussen de bospeen schoon met behulp van een dunschiller en snijd in gelijke stukken als de pompoen. Ik gebruikte zelf voorgesneden pompoenblokjes. Verwijder het schilletje (dunschiller) van de gember en snijd in kleine stukjes.

- Voeg de wortel, pompoen en gember toe in de pan bak dit een aantal minuten mee met de ui en knoflook. Breng het geheel goed op smaak met peper en zout.

- Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken.

- Wanneer de groente gaar is voeg je de kokosmelk toe. Bewaar nog wat voor de garnering. Pureer het geheel daarna met behulp van een staafmixer. Pas op voor hete spetters!

- Schep de soep in een mooie kom en gebruik ter garnering eventueel nog wat fijngehakte peterselie en pompoenpitten en verdeel met behulp van een eetlepel wat kokosmelk over de soep.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen