Bloedsuiker verlagen in 3 simpele stappen

Bloedsuiker verlagen in 3 simpele stappen

Heb je te maken met schommelende of te hoge bloedsuikerwaarden? Misschien heb je het idee dat je je complete levensstijl om moet gooien om maar een beetje resultaat te boeken. Gelukkig is dit niet waar. Je zou vandaag al kunnen starten met 3 simpele stappen die een positieve invloed op je bloedsuiker hebben.

Wil je meer informatie over suikerziekte? Lees hier mijn blog.

 Diabetes Type 2 | Bloedsuikerspiegel verlagen zonder diee

Eet waar mogelijk volkoren producten en eet daarnaast een koolhydraatrijke maaltijd in combinatie met vezels, vetten en eiwitten. Eet bij een broodmaaltijd bijvoorbeeld een ei, schaaltje volle yoghurt en/of rauwkostsalade. Combineer een stuk fruit eens met een handje noten.


Onlangs las ik het boek Glucoserevolutie en daarin wordt het advies gegeven om voor elke maaltijd een groen voorgerecht te eten. Het gevolg hiervan is dat de koolhydraten die je daarna eet langzamer opgenomen worden waardoor je een minder grote piek in je bloedsuiker zult ervaren. Ook is de kans hierdoor groter dat je sowieso minder koolhydraten eet omdat er al iets in je maag zit. Eet voor je maaltijd dus eens een groene salade, een bakje rauwkost (ook wortel, paprika en tomaten zijn goed, ook al zijn deze niet groen), een portie gegrilde groente, geroerbakte spinazie etc.

Lees hier mijn recensie over het boek Glucoserevolutie.

We weten allemaal dat beweging goed is maar toch is het voor velen lastig om met regelmaat genoeg te bewegen. Maar gelukkig kunnen ook kleine hoeveelheden beweging een positieve invloed op je bloedsuiker hebben. Probeer na elke maaltijd eens 10 tot 15 minuten in beweging te zijn, bijvoorbeeld door een stukje te wandelen. Dit zal direct effect op je bloedsuiker hebben.


Er zijn natuurlijk nog een hoop andere adviezen die kunnen helpen je bloedsuiker te verlagen maar dit zijn 3 adviezen die direct een verschil kunnen maken. Ik ben er ook van overtuigd dat je niet in één keer je hele leefstijl om moet willen gooien, dat houd je op de lange termijn toch niet vol. Heb je behoefte aan meer adviezen? Ik kijk graag een keer met je mee. Consulten van een diëtist worden vergoed vanuit het basispakket (totaal 3 uur, plus eventueel vanuit je aanvullende pakket nog extra tijd). Neem vrijblijvend contact op.Reactie plaatsen